Vil du rydde strender i år?

Klikk for stort bildeVi rydder strender som aldri før og er straks klar for årets ryddeaksjon. Vi oppfordrer alle til å være med å rydde, så skal vi prøve å gjøre det så enkelt som mulig for dere underveis.

"Hold Midt-Norge rent" fellesskapet fortsetter også i år med strandrydding. Vi har søkt Miljødirektoratet om midler til å hente og behandle avfall fra kysten, innsjøer og elver. Det betyr at vi kan hente og ta imot avfall på våre gjenvinningsstasjoner gratis. 

Kampanjeperioden er 1. mai - 20. juni. Utenom denne perioden kan vi ikke garantere henting av avfallet, men vil gjøre vårt beste for å hjelpe. Leverer man selv avfallet på gjenvinningsstasjonen er det ikke noe problem utenom kampanjeperioden, men husk uansett å avtale med din kommune før du begynner å rydde.

 

Hvordan rydde?

Før du rydder:

  1. Registrer din aksjon i  Ryddeportalen til Hold Norge rent og knytt aksjonen din til Nordmøre Interkommunale Renovasjonsselskap. Husk å legge inn kontaktnummer som vi kan nå dere på.
  2. Kontakt din kommune for å avtale et sted hvor du kan sette avfallet, eller si fra om du har tenkt å levere det selv til gjenvinningsstasjonen.
  3. Hent gratis sekker på servicetorget i din kommune.

Etter at du har ryddet:

  1. Etterpå setter du sekkene på avtalt sted eller leverer dem inn på gjenvinningsstasjonen.
  2. Gi beskjed når du er ferdig. Vi vil gjerne vite antall sekker. Er det avfall som ikke får plass i de utdelte sekkene må dette meldes inn spesielt.
  3. Registrer mengder i Ryddeportalen

Ta vare på fuglelivet under strandrydding - les mer om dette. (PDF, 343 kB)

Om ryddeportalen

Vi ønsker at alle registrerer sin aksjon i Hold Norge Rents ryddeportal. Den er et godt verktøy for å få oversikt over planlagte og gjennomførte aksjoner. I ryddeportalen kan man også melde seg på andres aksjoner om man ikke vil opprette sin egen.

Ved registrering ønsker vi at du knytter aksjonen til NIR. Slik får vi mer informasjon om hvilke aksjoner som er planlagt i vårt område og tilgang til viktig statistikk og kontaktinfo.

Klikk for stort bildeRydder du i andre kommuner enn NIR-kommuner, knytt aksjonen til det lokale renovasjonsselskapet. Ryddeportalen er en av Norges viktigste kilder til kunnskap om marin forsøpling, og registrering av funn bidrar til å øke informasjonsgrunnlaget i portalen.

Bli årets strandrydder i Midt-Norge

Alle som har meldt inn sin ryddeaksjon til Ryddeportalen er med i trekningen på 10.000 kr. Husk å skrive inn navn og telefonnummer sånn at vi kan nå deg om du blir den heldige vinneren.

Vi trekker også ut en lokal vinner fra ryddeaksjoner i NIR-kommunene. Premien her er på 5000 kr.

 

I 2018 samlet NIR-kommunene inn over 168 tonn marint avfall. Dette er en enorm økning fra året før, hvor vi samlet inn 48 tonn. Det ble registrert 137 aksjoner hvor frivillige plukket søppel langs kysten.

Lurer du på noe? Ta kontakt med NIR på telefon 71 58 77 99 eller via Facebook

 

Les Hold Norge Rent magasinet 2019.

 

Klikk for stort bilde