Rydd en strand! Hold Midt-Norge rent

Hold Midt-Norge rent - Klikk for stort bilde Nå er det på tide å rydde langs våre strender, elver og innsjøer. Sett i gang, planlegg en ryddeaksjon i ditt nabolag. Hjelp oss å rydde for å redusere problemet med plastsøppel i sjøen.

Renovasjonsselskapene i Midt-Norge samler nok en gang kreftene for en felles strandryddeaksjon. Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis dere rydder, henter vi avfallet.

I 2017 samlet NIR-kommunene inn over 48 tonn marint avfall. Det ble registrert 95 aksjoner hvor frivillige plukket søppel langs kysten. I 2018 håper vi å få med flere frivillige til å rydde.

Vi oppfordrer alle skoler, barnehager, lag, foreninger og andre til å være med å rydde. Så skal vi gjøre det så enkelt som mulig for dere underveis.

Hvordan rydde?

  1. Kontakt din kommune for nærmere avtale om henting av avfallet. Helst i god tid før du skal rydde.
  2. Registrer din aksjon på www.holdnorgerent.no
  3. Hent gratis sekker hos din kommune.
  4. Rydd en strand eller skjærgården i ditt nærområde.

Etterpå setter du sekkene på avtalt sted og gir oss beskjed når du er ferdig. Vi vil gjerne vite antall sekker. Er det avfall utenfor de utdelte sekkene må dette meldes inn spesielt.

Tustna i Aure kommune - Klikk for stort bilde Aure kommune - Klikk for stort bilde

Når skal jeg rydde?

Kampanjeperioden for strandryddeaksjonen er fra 1.mai - 20.juni 2018. Ønsker du å rydde før/etter er det også selvfølgelig greit. Ta kontakt med din kommune i forkant og avtal hvordan dette skal gjøres.

 

Bli årets strandrydder i Midt-Norge og vinn 10.000,-

Alle som har meldt inn sin ryddeaksjon til www.holdnorgerent.no  er med i trekningen.

Bli årets strandrydder i ditt nærområde og vinn 5.000,-

Vi trekker også ut en vinner fra lokale strandryddere i NIR-kommunene.

Del bildene dine med oss

Hashtagg strandryddebilde ditt med holdmidtnorgerent og del på Instagram. Vi kårer også årets strandryddebilde. For å være med i trekningen må du ha en åpen konto.

 

Lurer du på noe? Ta kontakt med NIR på telefon 71 58 77 99 eller via Facebook

Hold Midt-Norge rent

Les Hold Norge Rent rapporten for 2017.