Velkommen til vårt nye nettsted!

Vi i NIR ønsker å gjøre det enklere å finne informasjon om renovasjon og gjenvinning. Vi har lagt opp det nye nettstedet basert på henvendelser vi får fra dere ute i kommunene. Hva er det dere vil ha svar på?

Her finner du informasjon om avfallshåndtering i din kommune. Hva koster det, når henter vi, hvor leverer du og hvordan sorterer du? Her vil du også finne nyheter og tips om aktuelle tema innen avfall og gjenvinning. Åpningstider på miljøstasjonen, kontaktpersoner rundt om i kommunene, hvor er det nærmeste returpunktet eller hytterenovasjon.

Er det noe du lurer på og ikke finner svar på, send oss en melding eller ring oss.

Du får nå også vrakpant for motorsykler, mopeder, lastebiler, bobiler og campingvogner. Kjøretøyet leveres til en godkjent biloppsamler på samme måten som ved vraking av biler.

Planlegg smartere, spar ressurser og få til et mer bærekraftig arrangement. Grønt Punkt Norge har laget en veileder for god avfallshåndtering på konserter, festivaler og andre utendørsarrangement.

Her kan du blant annet lese om returkartonglotteriet, hva dekker renovasjonsgebyret og appen "Too good to go". Her finner du også tømmekalenderen for din kommune for 1.halvår 2018.

Fra 1. oktober 2017 gjelder ny returordning for fritidsbåter (med unntak av aluminiumsbåter) som skal til gjenvinning. Kommunene har nå plikt til å tilby gratis mottak av båter under 15 fot, uten motor.

Tekstilkamp2017

Vi ønsker å øke folks bevissthet rundt gjenbruk og gjenvinning av tekstiler. Mange er flinke til å gi bort klær de ikke bruker, men fortsatt havner altfor mye tøy i restavfallet.