Hold Midt-Norge rent

Norske strender og havbunnen vår er full av plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, flasker og glasskår. Nå kan DU bidra til å redusere problemet – bli med å rydd en strand for søppel!

Fortsetter forsøplingen slik framover, vil det i 2050 være mer søppel enn fisk i havet. Funnet av Gåsnebbhvalen utenfor norskekysten med over 30 plastposer i magen var en brutal påminnelse om hvor alvorlig det står til.

Renovasjonsselskapene i Midt-Norge samler kreftene for en felles strandryddeaksjon. Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis dere rydder,henter vi avfallet.

Vi oppfordrer alle skoler, barnehager, lag, foreninger og andre til å være med å rydde. Så skal vi gjøre det så enkelt som mulig for dere underveis.

Hvordan rydde?

  1. Kontakt din kommune (se tabell under) for nærmere avtale om henting av avfallet. Helst i god tid før du skal rydde.
  2. Registrer din aksjon på www.holdmidtnorgerent.no )
  3. Hent gratis sekker hos din kommune.
  4. Rydd en strandlinje.

Etterpå setter du sekkene på avtalt sted og gir oss beskjed når du er ferdig. Vi vil gjerne vite antall sekker. Er det avfall utenfor de utdelte sekkene må dette meldes inn spesielt.

 

Når skal jeg rydde?

Kampanjeperioden for strandryddeaksjonen er fra 1.mai - 20.juni 2017. Ønsker du å rydde før/etter er det også selvfølgelig greit. Ta kontakt med din kommune i forkant og avtal hvordan dette skal gjøres

 

Lurer du på noe?

Ta kontakt med NIR på telefon 71 58 77 99 eller se www.holdmidtnorgerent.no og Facebook for mer informasjon.

 

 

Hold MIdt-Norge rentbanner 1150x438 - Klikk for stort bilde

Kontaktinformasjon

Linn Stokke
Miljøingeniør
E-post
Mobil 988 27 869

iRetur, Informasjon, tømmekalender, hjemmeside